جدا کردن جای خواب کودک ، مرحله مهمی در رشد و استقلال کودک است. این کار می تواند برای والدین و مخصوصا کودک، چالش هایی را به همراه داشته باشد. اما اگر در سن مناسب و بصورت اصولی انجام بشود باعث افزایش اعتماد بنفس، افزایش مهارت‎‌های اجتماعی و کم شدن وابستگی به والدین می‌ شود.

بهترین سن برای جدا کردن جای خواب، بین 8 تا 18 ماهگی است که البته این بازه سنی به یک سری عوامل بستگی دارد، مثلا برای بچه‌هایی که شیر مادر می‌خورند، قبل از 2 سالگی یا قبل از قطع شیر شبانه، امکان جدا کردن جای خواب وجود ندارد.

بهترین زمان جدا کردن جای خواب کودک

بهترین زمان برای جدا کردن جای خواب کودک، زمانی است که کودک از نظر جسمی و روحی برای این کار آماده باشد. از نظر جسمی، کودک باید بتواند به تنهایی از تخت خواب خود بالا و پایین برود و به تنهایی بخوابد. از نظر روحی، کودک باید بتواند از والدین خود جدا شود و احساس تنهایی نکند.

عواملی که باید در تعیین زمان مناسب برای جدا کردن جای خواب در نظر گرفته شوند عبارتند از:

سن کودک: همانطور که گفته شد، سن کودکان یکی از مهم ترین عوامل در تعیین زمان مناسب برای جدا کردن جای خواب است.

وابستگی کودک به والدین: اگر کودک به والدین خود بسیار وابسته است، ممکن است جدا شدن از آنها برای او دشوار باشد. در این صورت، بهتر است صبر بیشتری داشته باشید و زمانی که کودک از نظر عاطفی آماده تر شد، اقدام به جدا کردن جای خواب او کنید.

برنامه خواب کودک: اگر کودک شما به راحتی به خواب می رود و در طول شب بیدار نمی شود، جدا کردن جای خواب او آسان تر خواهد بود.

جدا کردن جای خواب کودک

دکتر سميه عابدينی متخصص روانشناسی کودک – نوجوان

مراحل جدا کردن جای خواب کودک

آماده سازی کودک: قبل از اقدام به جدا کردن جای خواب کودکتان، باید او را برای این کار آماده کنید. می توانید با کتاب خواندن، قصه گفتن یا صحبت کردن با او، به او توضیح بدهید که قرار است در اتاق خودش بخوابد.

تهیه اتاق مناسب: اتاق کودک باید از نظر ایمنی و امکانات مناسب باشد. تخت خواب کودک باید ایمن باشد و در فاصله ای مناسب از وسایل خطرناک قرار داشته باشد. همچنین، اتاق کودک باید دارای نور کافی، دمای مناسب و تهویه مناسب باشد.

انتقال کودک به اتاق جدید: در شبی که قراره کودک در اتاق جدیدش بخوابد، او را به اتاق جدیدش ببرید و به او کمک کنید تا به خواب برود.

صبر و حوصله: جدا کردن جای خواب ممکن است برای کودکان کمی سخت باشد و زمان ببرد. در این مدت باید صبور باشید و به کودک کمک کنید تا با این تغییر جدید کنار بیاید.

نکاتی برای والدین

  • قبل از خواب با کودک صحبت کنید: قبل از اینکه کودک به تختش برود، با او صحبت کنید و به او اطمینان دهید که شما در کنار او هستید و او را دوست دارید.
  • برای کودک کتاب بخوانید یا قصه بگویید: کتاب خواندن یا قصه گفتن می تواند به کودک کمک کند تا احساس آرامش کند و به خواب برود.
  • از اسباب بازی های آرامش بخش استفاده کنید: می توانید از اسباب بازی های آرامش بخش مانند عروسک ها، پتوها یا چراغ خواب های شب تاب برای کمک به کودک در خوابیدن استفاده کنید.
  • اگر کودک به اتاق شما آمد، او را به آرامی به اتاق خودش برگردانید: اگر کودک در طول شب به اتاق شما آمد، او را به آرامی و بدون عصبانیت به اتاق خودش برگردانید.

جدا کردن جای خواب ، یک فرآیند تدریجی است و ممکن است زمان ببرد. با صبر و حوصله و کمک به کودک، می توانید او را در این مرحله مهم از رشدش همراهی کنید.

 

 

بیشتر بخوانید :

ازپوشک گرفتن در کودکان

اختلال وسواس جبری – عملی در کودکان

اختلال نقص توجه و بیش فعالی در کودکان

فوبیای مدرسه

لجبازی در کودکان

پرخاشگری در کودکان

ناخن جویدن در کودکان

میل به گوشه گیری و انزوا در نوجوانان

 

کلمات مرتبط :

کلینیک روانشناسی در بلوار اندرزگو – دکتر روانشناس در نیاوران – متخصص روانشناسی در ازگل – کلینیک روانشناسی در تجریش – روانشناس کودک در تجریش – کلینیک روانشناسی و مشاوره در سوهانک – متخصص روانشناسی در پل رومی – دکتر روانشناس در جماران – مرکز روانشناسی در شریعتی – متخصص روانشناسی در آجودانیه – کلینیک روانشناسی در جماران – متخصص روانشناسی در فرشته – دکتر روانشناس در جردن – متخصص رواشناسی در منطقه یک – روانشناس کودک و نوجوان در قیطریه – مرکز روانشناسی کودکان در فرمانیه – دکتر روانشناس در منطقه یک تهران

تاریخ انتشار

keyboard_arrow_up